Waar moet je
beginnen met opruimen?

Tips voor een opgeruimd huis.

Als je in elke kamer in huis rommelige hoekjes ziet, kan het overweldigend zijn om te beslissen waar te beginnen met opruimen. Met kasten die uitpuilen en rommelige hoekjes die je constant herinneren aan de chaos, is het begrijpelijk dat velen zich afvragen: “Waar moet ik in hemelsnaam beginnen?”

DOOR ROSHNIE CHANGOER – 12/02/24

3 manieren om te bepalen waar je moet beginnen met opruimen.

  1. De kamer waar je het meeste tijd doorbrengt.
  2. De rommeligste kamer
  3. De kleinste kamer.

1. De kamer waar je het meeste tijd doorbrengt

Het is logisch om te beginnen in de kamer waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt. Kies je vanuit deze wijze een kamer uit om te bepalen waar je begint met opruimen? Dan adviseer ik om te starten met de keuken of kledingkasten. Dit zijn ruimtes waar je flinke impact kunt maken en kunt genieten van de voordelen!

2. De rommeligste kamer

Er is altijd een kamer of hoekje in huis die de meeste rommel bevat. Stapels post, die ene rommellade, de rommelige schuur of garage, en de altijd gevulde pantry. Door deze rommelige plek aan te pakken, kun je niet alleen de fysieke chaos verminderen, maar ook een gevoel van controle terugkrijgen over je leefruimte.

Luxe teddy stoel met bruine aardetint kleding

3. De kleinste kamer

Ben jij iemand die snel overweldigd raakt? Dan past deze opruimstrategie het beste bij jou. Het is ontmoedigend voor jou om meteen met een grote ruimte, zoals de keuken of de garage, te beginnen. In plaats daarvan kun je starten met de kleinste kamer in huis. Dit kan een badkamer zijn, een gangkast, of zelfs een hoekje in de gang. Door een kleine ruimte op te ruimen, kun je jezelf motiveren om door te gaan naar grotere uitdagingen. Als de keuken nog steeds een te groot project lijkt, kun je de keuken opruimen door deze in te delen in kleine subcategorieën, zoals kruiden, dagelijkse vitamines, of keukenapparaten.

Vind je dit ook interessant?

Hoe kun je het beste opruimen?

Je wilt heel graag je huis opruimen, maar na talloze pogingen wil je nu echt korte metten maken. 

Wat is een professional organizer?

Professional organizing is hot en trending in Europa! Kom alles te weten over dit coole beroep!

Wat is het verschil tussen opruimen en organizen?

Deze termen worden nog weleens door elkaar gebruikt. Er is echter een groot verschil.