Hoe ruim je je huis snel op?

Tips voor een opgeruimd huis.

Ben je het zat om in een rommelig huis te leven? Wil je snel orde scheppen, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Als professionele organizer met vijf jaar ervaring deel ik graag mijn tips om je huis snel en efficiënt op te ruimen. Met deze praktische adviezen kun je in no-time genieten van een opgeruimde leefomgeving.

DOOR ROSHNIE CHANGOER – 13/02/24

1. Plan van aanpak

Voordat je begint, maak een plan van aanpak. Bepaal welke ruimtes je wilt opruimen en hoeveel tijd je aan elke ruimte wilt besteden. Door een planning te maken, blijf je gefocust en voorkom je dat je overweldigd raakt.

2. Don't put it down, put it away!

Leer jezelf deze gewoonte aan. Dit gaat je zeeën van tijd besparen, trust me. Belangrijk is dat je voor al je spullen een vaste plek hebt. Dan wordt dit een koud kunstje. Maak er een spel van met je gezin. Wie iets niet direct teruglegt, moet 10 cent in een spaarpotje plaatsen.

3. Vast opruimmoment

Houd je huis opgeruimd door regelmatig kleine opruimtaken uit te voeren. Ruim dagelijks een paar minuten op en zet spullen direct terug op hun plek. Door consistent te zijn voorkom je dat rommel zich opstapelt en blijft je huis netjes en georganiseerd.

4. Werk in korte sessies

Opruimen kan vermoeiend zijn, dus neem regelmatig pauzes om bij te komen. Plan korte opruimsessies van 15-30 minuten en beloon jezelf na elke sessie. Door het werk op te breken in behapbare stukken blijft het haalbaar en behoud je je motivatie.

5. Verdeel

Deel elke ruimte op in secties en focus op één sectie tegelijk. Begin bijvoorbeeld met een hoek van de kamer en werk systematisch naar de andere delen toe. Dit voorkomt dat je het overzicht verliest en zorgt voor een gestructureerde aanpak.

6. Maak gebruik van opbergoplossingen

Investeer in opbergdozen, manden en organizers om spullen netjes op te bergen. Label de dozen zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Opbergoplossingen helpen om de ruimte georganiseerd te houden en voorkomen dat rommel zich opstapelt.

Vind je dit ook interessant?

Hoe kun je het beste opruimen?

Je wilt heel graag je huis opruimen, maar na talloze pogingen wil je nu echt korte metten maken. 

Wat is een professional organizer?

Professional organizing is hot en trending in Europa! Kom alles te weten over dit coole beroep!

Wat is het verschil tussen opruimen en organizen?

Deze termen worden nog weleens door elkaar gebruikt. Er is echter een groot verschil.

Start nu met een opgeruimd leven