De stoel

De stoel, wie kent ‘m niet! ‘De stoel’ staat bijvoorbeeld in je slaapkamer of in je walk-in closet. Veel huishoudens kennen deze ‘stoel’. Hier leg je je kleding op na bijvoorbeeld het uitkleden. Dit doe je misschien uit gemak of omdat het je kleding zo kan luchten. De volgende dag leg je er nog meer kleding op en de dag erna en de dag daarna. Eindstand: een stoel met een berg kleding die maar blijft groeien. Elke dag zie je ‘de stoel’ groter worden, en een stemmetje in je achterhoofd zegt ‘ik moet dat eigenlijk opruimen’. Maar uiteindelijk denk je ‘ach morgen weer een dag’. Want je bent moe van de hele dag werken, eten koken, wasjes draaien en de kinderen op tijd in bed krijgen. Dan is opruimen wel het laatste waar je dan nog zin in hebt, right?

Wat kun je nu doen om geen berg kleding op ‘de stoel’ te krijgen?
Stel jezelf de vraag: Waarom laat ik kleding hangen over een stoel en ruim ik dit niet op? Geen plek in je kledingkast? Geen vaste plek in je kast? Uit gemak? Geen tijd?

Geen (vaste) plek in je kledingkast? 

Als je geen (vaste) plek hebt voor je kleding en die niet kunt creëren, dan heb je gewoonweg te veel kleding. Jij zal eerst moeten beginnen met het opruimen van je kledingkast. Vervolgens is het belangrijk dat je gaat organizen. Bedenk een goed systeem voor je kleding. Anders zal je een drempel blijven houden om je kleding terug te hangen of leggen. Categoriseer je kleding en zorg voor een vaste plek voor je kleding. Zorg ervoor dat je kleding zichtbaar en toegankelijk is. Ga bijvoorbeeld ook eens op zoek naar de juiste hangers. Kijk of dunnere hangers voor jouw kleding werken. Zo kun je alle plek op de roede optimaal benutten. Be creative and smart! En maak van jouw kast jouw persoonlijke boutique! Lees in dit artikel het verschil tussen opruimen en organizen.

Geen tijd / Uit gemak?

Leg je uit gemak kleding op de stoel en wordt dit keer op keer een berg kleding? De oplossing om die berg kleding te voorkomen is discipline en consistentie. Zorg ervoor dat je op een vast moment van de dag/week je kleding teruglegt in de kast. En voorkom die grote berg kleding waar je je vervolgens elke dag weer aan ergert. Houd je aan die afspraak en blijf consistent! Anders heb je binnen no-time een berg kleding op een plek waar die niet thuishoort.